TOOGENBLIK kan men best omschrijven met de woorden “klein maar fijn”.

Deze kleine club heeft immers de charme van een gezellige huiskamer en men voelt er zich onmiddellijk thuis. De fraaie decoratie, samen met een hele lijst streekbieren, geven de mensen dat warme gevoel dat iedereen wel eens nodig heeft. Trouwens, die streekbieren (en alle andere dranken) zijn in Toogenblik nog verkrijgbaar tegen héél betaalbare prijzen.
Maar Toogenblik heeft sinds 1986 (voorheen was de club bekend onder de naam ‘t Sleutelgat) een heel goede reputatie voor het brengen van kwaliteitsmuziek.
Het kleine podium is er voor artiesten met een groot hart voor de muziek uit de folkwereld, singer-songwriters, bluegrass en andere roots-muziek.
Het sympathieke is natuurlijk de nauwe band met het publiek die de muzikanten krijgen door op zo’n klein podium te staan, en die dus ook veel losser is.
Toogenblik is dus geen concertzaal met een hypermoderne geluidsinstallatie, maar een simpel club-cafee met eenvoudige bediening en dito technische middelen, maar dat kan het luisterplezier zeker niet bederven.
Gelegen in het noordoosten van het Brusselse stadscentrum – Haren behoort samen met Laken en Neder-Over-Heembeek sinds 1921 bij Brussel – lijkt Toogenblik misschien veraf maar toch is dit niet zo.
En voor wagens is er altijd wel parkeerplaats te vinden.  
Een lijst geven van alle nationale en internationale artiesten die al op het Toogenblik-podium hebben gestaan en gezeten zou veel te ver leiden. Verscheidenen kenden hun Belgisch debuut in Haren en andere waren, toen ze in Toogenblik speelden, nog onbekend maar zijn nu toch al relatief bekende artiesten.
Al bij al is het dus zeker de moeite om eens langs te komen in Toogenblik. Je weet wel, nog zo een bruine kroeg waar de sfeer en de ambiance veel belangrijker zijn dan het commerciële aspect.
Zo hebben we het graag, ook in de 21e eeuw, waar we mee moeten met moderne communicatiemiddelen als Facebook, waar we onze eigen pagina hebben!