OPEN AIR 2021 (20 Augustus)

Datum

20 aug 2021
Verlopen!

Tijd

16:00 - 22:00

Urenschema

Vrijdag 20 Augustus

16:00
MARCO R. WAGNER
(Nashville - USA)
17:45
DICHTERS VAN WACHT
Poëzie in 't Brussels
19:00 - ...
THE HI-BALLIN' DADDIES
(Mexico)

16u: Marco R WAGNER

17:45u Dichters Van Wacht

19u: The HI-BALLIN' DADDIES

GRATIS evenement in de tuin van het TOOGENBLIK

We leven de geldende coronamaatregelen na (mondmasker, handgel, afstand, bubbel)

Iedereen brengt zijn eigen strandstoel/ligzetel/sofa mee.

!!! GRATIS INKOM !!!

Een bijdrage van 5 euro kan gestort worden op rekening van Toogenblik BE 89 7340 4289 1385  met vermelding “Open Air Concert”

Bij slecht weer gaan de optredens door in GC De Linde (onze overburen – Kortenbachstraat 7, 1130 Haren)

MARCO R. WAGNER. (16u)

Over:

Hij werd als Marco Antonio Rodriguez Wagner geboren in de Braziliaanse grootstad Rio de Janeiro en groeide daarna op in Brazilië, Spanje en de Verenigde Staten. De nu als Marco R. Wagner musicerende gitarist heeft dus al heel wat van de wereld gezien in zijn leven. Zijn eerste gitaar kreeg hij op 9-jarige leeftijd en hij stond voor het eerst als flamencogitarist op een podium op 16-jarige leeftijd toen hij al in Spanje was gaan wonen. In Madrid verdiende hij genoeg geld als straatzanger of ‘busker’ om te overleven, maar toen hij in de jaren ’80 pas 19 jaar was geworden stond het voor hem vast dat hij een betere toekomst tegemoet zou kunnen zien in Amerika, waar hij naar New York City verhuisde en er met lokale artiesten folk-, country- en bluesmuziek is beginnen te spelen. Intussen had hij zich ook al bekwaamd in het componeren en schrijven van zijn eigen liedjes en speelde hij ook in een eerste bandje dat ‘Phoenix’ heette. In 1991 verscheen dan zijn langverwachte eerste album onder de titel “What’s Love Remains”. Het gelijknamige liedje kreeg nu in een opgefriste versie opnieuw een plaats op zijn nieuwste, in Nashville, Tennessee en in diverse Spaanse studio’s opgenomen album “My Old Spain”. Het is één van de twaalf tracks op deze plaat die Marco R. Wagner vooral aan het werk laten horen als een geschoolde verhalenverteller met zijn akoestische gitaar. Op de video bij de recensie kunt u hem de titeltrack “My Old Spain” zien en horen brengen. Die video met een alternatieve versie van het nummer staat trouwens op ook de cd zelf als bonus track. De meeste nummers op deze cd zijn verhalen die opgetekend werden uit het dagelijkse leven dat zich rond deze artiest in zijn verschillende verblijfsoorden heeft afgespeeld. De songs die ons na beluistering van het album het meest zijn bijgebleven zijn “Play Me A Lifeline”, “The Ballad Of Rob Cohen” en “I Heard Your Voice Today”. Dit is niet helemaal een akoestische plaat met enkel gitaarspel, want Marco R. Wagner kreeg in de opnamestudio hulp van enkele gastmuzikanten, waarvan jazz- en bluesgitarist Jeff Espinoza misschien wel de bekendste is. Andere instrumentalisten die meewerkten aan dit project zijn dobrospeler Ramón Arroyo, saxofonist Carlos Álvarez, bassist César Fernández en drummer Fidel Rubio. De discografie van Marco R. Wagner als soloartiest vermeldt naast debuutplaat “What’s Love Remains” ook nog het in Nashville opgenomen album “Poet, Painter & Cowboy” uit 1994 en het in 2006 in Madrid tot stand gekomen album “140 Reasons”. Momenteel woont Marco R. Wagner terug in Spanje, waar hij ook een radioprogramma presenteert dat “In Between Worlds” heet en waarin hij eijn favoriete Americana- en folksongs draait voor de luisteraars. Of hij zijn eigen liedjes daarbij ook laat horen weten we niet zeker, maar enkele van de nummers op “My Old Spain” zouden daar zeker goed hun mannetje kunnen staan.

MARCO R. WAGNER

Video:

Foto’s

Meer info over Marco R. Wagner:

DICHTERS VAN WACHT (17u45)

Over:

Gedichten zijn helend. Ze houden de geest lenig en het hart warm. En ze verbinden. Daarom waren ook deze zomer de dichters van wacht, in een bijzondere Brusselse editie. De (slam)dichters die je aan de lijn kreeg tijdens het telefoonweekend, waren een mooie weerspiegeling van de Brusselse diversiteit aan talen, stijlen en poëtische invloeden. Nadien dook her en der in Brussel een gedichtenapotheek op. Je kon er in levenden lijve op consultatie bij een (slam)dichter, die voorlas uit eigen werk. De inrichting van de gedichtenapotheek was eigenzinnig divers. Zo was er de duo seat + lamp van Muller van Severen. En daarbij: een krukje dat kunstenaar Rikkert Paauw creëerde met gevonden Brussels afval. Zo groeide design op locatie. Zo wordt vergankelijkheid kunst. Met dank aan valerie_traan gallery voor het uitlenen van deze working stool.

DICHTERS VAN WACHT

Foto’s

Meer info over DICHTERS VAN WACHT:

Silence of the Amps. (19u)

Over:

Silence of the Amps is een akoestisch kwintet van geroutineerde muzikanten. Hun inspiratie halen ze zowel uit bekende en minder bekende sixties en seventies songs. Verantwoord vertier voor 'meerwaarde zoekers' die een verrassende tocht door vele decennia muziekjes niet schuwen.

SILENCE OF THE AMPS

Video:

Foto’s

Meer info over Silence of the Amps:

QR code

Locatie

Toogenblik
Kortenbachstraat 11
Website
https://www.toogenblik.be

Organisator

Toogenblik
Telefoon
+32472633533
Email
[email protected]