Chris MURPHY

Datum

05 apr 2024
Verlopen!

Tijd

20:30

Kosten

€15.00

Urenschema

Vrijdag

20u30
Chris MURPHY

Inkom € 15 / vvk € 13
Voorafbetalingen kunnen op BE89 7340 4289 1385 met als mededeling “Chris MURPHY

Chris MURPHY

Over:

Al 25 jaar verdient de briljant getalenteerde multi-instrumentalist Chris Murphy zijn brood met muziek.
Chris Murphy werd geboren in de buurt van New York in een Iers-Italiaans gezin. Zijn jeugd werd gedomineerd door vele muzikale invloeden, waaronder Italiaanse mandolinemuziek, bluegrass en folk. In de loop der jaren heeft Chris een uitgebreide catalogus van meer dan 500 werken opgenomen, 16 soloalbums uitgebracht en zijn diverse talenten maken hem tot een veelgevraagd componist voor films.
Hij heeft opgenomen met leden van Wilco, fIREHOSE, The Waterboys, Buena Vista Social Club en Grant Lee Buffalo, en heeft opgetreden in de Verenigde Staten, Engeland, Ierland en Nederland. Zijn energieke optredens tonen zijn virtuositeit en pompen het publiek op met zijn muziek en verhalen.
In 2024 verschijnen twee albums van Chris Murphy: een terugblik op zijn hele carrière en een heruitgave van zijn album "Sovereign" in september.
"Chris Murphy, een charismatische artiest en een vuurspuwende virtuoos van de viool, propt meer muzikale kilometers in een korte set dan de meeste spelers in een hele tournee."
"Beklijvend en betoverend... Een getalenteerde en innovatieve speler"Dirty Linen Magazine" Kaj Roth, Roth N' Roll

Chris MURPHY

Foto’s

Video

QR code

Locatie

Toogenblik
Kortenbachstraat 11
Website
https://www.toogenblik.be

Organisator

Toogenblik
Telefoon
+32472633533
Email
[email protected]